Bahan-Bahan: | |
2 ulas bawang putih 3 ulas bawang ½ cawan minyak sapi 2 kuntum bunga lawang 1 biji buah pelaga | 2 ½ cawan air 2 kuntum bunga cengkih 2.5 sm kulit kayu manis 2 cawan beras ¾ cawan tomato sos |
Cara: | |
Goreng bawang putih dan bawang merah dalam minyak sapi hingga kuning. Masukkan bunga cengkih, bunga lawang, kulit kayu manis dan buah pelaga. Apabila naik baunya masukkan beras dan gaul rata. Tuangkan air dan garam, biarkan hingga mendidih. Bila sudah kering, masukkan tomato sos. Angkat dan hiaskan dengan telur rebus, bawang goreng, bawang besar yang dihiris bulat dan daun bawang |
Jumaat, 7 Januari 2011
Nasi Tomato
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan