BAHAN-BAHAN:
1 mangkuk kecil kacang kuda
1 mangkuk kecil dal
1 mangkuk kecil kacang merah
1 sudu kecil serbuk kunyit
Sedikit lada hitam
1 mangkuk besar tepung gandum
100 gm isi daging ayam
100 gm daging
1 biji telur ayam
2 sudu besar mentega
500 ml air
BAHAN KISAR:
2 ikat daun ketumbar
2 ikat daun bawang
1 biji bawang besar
1 biji tomato
3 sudu besar pes tomato
CARA MENYEDIAKAN:
1. Rendam semua jenis kacang semalaman.
2. Panaskan mentega dan tumis bahan kisar. Masukkan kunyit.
3. Masukkan daging ayam dan daging lembu yang telah dicarik-carik.
4. Masukkan air dan kekacang. Masak hingga lembut.
5. Masukkan tepung sedikit demi sedikit hingga hampir pekat.
6. Pecahkan telur dan kacau.
7. Hidang semasa panas.
1 mangkuk kecil kacang kuda
1 mangkuk kecil dal
1 mangkuk kecil kacang merah
1 sudu kecil serbuk kunyit
Sedikit lada hitam
1 mangkuk besar tepung gandum
100 gm isi daging ayam
100 gm daging
1 biji telur ayam
2 sudu besar mentega
500 ml air
BAHAN KISAR:
2 ikat daun ketumbar
2 ikat daun bawang
1 biji bawang besar
1 biji tomato
3 sudu besar pes tomato
CARA MENYEDIAKAN:
1. Rendam semua jenis kacang semalaman.
2. Panaskan mentega dan tumis bahan kisar. Masukkan kunyit.
3. Masukkan daging ayam dan daging lembu yang telah dicarik-carik.
4. Masukkan air dan kekacang. Masak hingga lembut.
5. Masukkan tepung sedikit demi sedikit hingga hampir pekat.
6. Pecahkan telur dan kacau.
7. Hidang semasa panas.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan