Bahan-Bahan: | |||
4 cawan beras basmathi 2 labu bawang besar 3 cm halia 5 ulas bawang putih 3 sudu minyak sapi | 3 helai daun pandan 2 cawan jagung sedikit perkakas tumis garam secukup rasa Daun Sup dihiris halus | ||
Cara: | |||
Beras dan jagung dibasuh dan ditoskan airnya. Hiris bawang besar, bawang putih halia dan bawang putih. Panaskan minyak sapi dan tumiskan perkakas tumis, bahan-bahan yang telah dihiris sehingga kuning keemasan. Campurkan beras, jagung, daun pandan, garam dan air secukupnya. Biarkan masak seperti biasa. Setelah nasi jagung kering masukkan daun sup. | |||
Cadangan Hidangan: | |||
Hidangkan bersama kari atau ayam masak merah, acar buah dan lain-lain lauk yang disukai keluarga. |
Rabu, 16 Februari 2011
Nasi Jagung
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan